.

TOIPE ohjaajakoulutus


Toimiva perhe -ohjaajakoulutus  Helsingissä

Kurssi siirtyy syksyyn 2022. 

Kouluttajina Hetu Saarinen ja Elina Kauppila. 

Yhteistyökumppanina Onni&Hoiva, jonka sivulta saat lisätietoa ja ilmoittautumisohjeet


Hetulla on takanaan monipuolinen työura kirkon kasvatustyössä ja partiokoulutuksen parissa. Gordon-kouluttajana hän on toiminut vuodesta 1986 lähtien. Hetun kurssivalikoimaan kuuluvat Toimiva perhe-, Nuisku- ja K12-peruskurssit ja ohjaajakoulutukset. Hän on myös osallistunut näiden kurssien kehittämiseen ja materiaalien uudistamiseen. 

Hetu Saarinen, hetu (at) iki.fi

Elina on tunne- ja vuorovaikutuskouluttaja ja mindfulness-ohjaaja ja ohjaa kursseja eri puolilla Suomea Onni & hoiva -yrityksessään. Elina on myös kirjoittanut useita perheaiheisia kirjoja.

Työkalupakissaan tämän menetemän kursseista Elinalla ovat Nuisku- , Toimiva perhe - ja Toimiva vuorovaikutus peruskurssit ja Toimiva Perhe -ohjaajakoulutukset. Elina on myös rakentavan vuorovaikutuksen (NVC) ohjaaja.

Elina Kauppila, Onni & hoiva oy, www.onnijahoiva.fi, elina.kauppila (at) onnijahoiva.fi


Toimiva perhe -ohjaajakoulutus 

15.-17.9. ja 14.-15.10.2022 Rovaniemellä

Kouluttajana Merja Hakola. 

Yhteistyökumppanina Tarinan Taika, jonka sivulta saat lisätietoa ja ilmoittautumisohjeet. 


Merja on tehnyt pitkän työuran perhepalveluiden kehittäjänä eri hankkeissa sekä oman yrityksensä kautta vuorovaikutuksen kouluttajana, työyhteisösovittelijana ja työnohjaajana vuodesta 2007. Gordonin kouluttajana hän on toiminut vuodesta 1993 lähtien.

Hänen kurssitarjontaansa kuuluvat Nuisku- , Toimiva perhe - ja Toimiva vuorovaikutus peruskurssit sekä Toimiva Perhe- ja Toimiva Vuorovaikutus- ohjaajakoulutukset. Merja on toiminut myös GTIn alueyhdyshenkilönä Etelä-Pohjanmaan alueella.

Merja Hakola, Tarinan Taika, Hakolan Oy. www.tarinantaika.fi, tarinan.taika (at) gmail.com Tue vanhempia ja kasvattajia vuorovaikutustaitojen vahvistamisessa! 

Lähde mukaan Toimiva perhe -ohjaajakoulutukseen.


Koulutuksessa perehdyt kokemuksellisesti Toimiva perhe -kurssin materiaaliin ja harjoittelet kurssin ohjaamista. Pätevöityessäsi ohjaajaksi kehität samalla vuorovaikutustaitojasi.

Toimiva perhe on vanhemmille ja kasvattajille suunnattu käytännönläheinen kurssi vanhempien ja lasten välisen rakentavan vuorovaikutuksen vahvistamiseen. Toimiva perhe -kurssi kuuluu kansainväliseen Gordon -vuorovaikutuskurssien perheeseen. Toimiva perhe -ohjaajaksi voivat kouluttautua esimerkiksi perhetyöntekijät, lastentarhanopettajat, lastenohjaajat ja muut kasvatusasioista kiinnostuneet aikuiset. "Ehdottomasti suositeltava koulutus mihin tahansa ihmissuhdetyöhön, vaikka ei koskaan vetäisi yhtään kurssia." (osallistujan palaute). Ohjaajakoulutus pätevöittää toimimaan Toimiva perhe -ohjaajana virallista kurssimateriaalia käyttäen.

Koulutuksen jälkeen osallistuja
- ymmärtää Toimiva perhe -kurssin vuorovaikutustaidot, periaatteet, rakenteen ja - menetelmät sekä osaa järjestää ja ohjata Toimiva perhe -kursseja
- osaa käyttää ja kehittää omia vuorovaikutustaitoja toisia arvostavalla tavalla
- osaa ohjata vanhempia ja muita kasvattajia vuorovaikutustaitojen vahvistamiseen
- osaa kehittää Toimiva perhe -kurssien toimintaa omalla alueellaan


Rakenne: 3 + 2 lähiopiskelupäivää, orientoiva kirjallisuustehtävä, kehittämistehtävänä omalle alueelle tehtävä suunnitelma Toimiva perhe -kurssien käynnistämiseksi. Ensimmäisellä jaksolla saadaan oma kokemus Toimiva perhe -kurssista, toisella jaksolla harjoitellaan Toimiva perhe -kurssin ohjaamista ja syvennytään ohjaajuuden kysymyksiin. Kouluttajat kommentoivat orientoivaa kirjallisuustehtävää sekä lähijaksojen välissä tehtävää kehittämistehtävää osallistujille sähköpostitse. Koulutuksen laajuus on 5 opintopistettä.